КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Згурівська районна організація
Радi вітати Вас на сайті Згурівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України!Сила профспілки - в її єдності і солідарності, гнучкості і сміливості.Віримо, що зможемо прововими методами змусити рахуватися з наймасовішою громадською організацією РАЙОНУі бути активними її будівниками в аспекті цивілізованості і врахування інтересів освітян
Меню сайту

погода в Згурівці
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу


Згурівка

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Корисні посилання
Офіційний веб-портал ФПУ

Київська обласна організація профспілки

Профспілка працівників освіти та науки

Інститут інноваційних технологій

Міністерство молоді та спорту

Головне управління освіти та науки

КОІПОПК

Згурівський РМК

Новоолександрівський НВК

Згурівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Аркадіїївська ЗОШ

Жуківський НВК

БДЮТ

Красненський НВК

Українські новини

Супутникова мапа

Згурівського району

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 01:59

Головна » 2015 » Жовтень » 1 » Підтримай петицію за санаторно-курортне лікування
20:17
Підтримай петицію за санаторно-курортне лікування


Законом України від 28 грудня 2014 року № 77-УІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» з 2015 року за наполяганням Кабінету Міністрів України зупинено закупівлю путівок на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, часткове фінансування за рахунок коштів соціального страхування дитячих оздоровчих таборів, санаторіїв-профілакторіїв виробничих підприємств та вищих навчальних закладів.

Позбавлення застрахованих осіб вкрай необхідних соціальних послуг викликало масові звернення профспілкових організацій, трудових колективів, членів профспілок з вимогами відновити порушені страхові права. Звернення профспілок до народних депутатів, депутатських фракцій у Верховній Раді України дали певний позитивний результат.

Народними депутатами України подано низку законопроектів, якими передбачається внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (р.№№ 2245, 2296, 2701 та інші), проте їх прийняття затримується.

За ініціативою Федерації профспілок України Спільний представницький орган об’єднань профспілок прийняв 21 вересня ц.р. рішення про звернення до Президента України з електронною петицією щодо внесення ним відповідного законопроекту для відновлення санаторно-курортного лікування працівників та оздоровлення дітей. Електронна петиція зареєстрована на сайті Президента України.

Прийняття закону дозволить забезпечити відновлення професійного здоров’я працівників, передусім зайнятих у шкідливих та важких умовах праці, профілактику захворювань, повноцінну роботу оздоровчих закладів та щорічно за рахунок коштів соціального страхування забезпечити санаторно-курортним лікуванням майже 250 тисяч працівників, оздоровлення біля 200 тисяч дітей, фінансово підтримувати 60 санаторіїв-профілакторіїв виробничих підприємств та 63 – навчальних закладів. Просимо провести роботу серед членів профспілок, профактиву, в трудових і студентських колективах із збору підписів під вказаною петицією на офіційному сайті Президента України. Для прийняття петиції до розгляду необхідно 25 тисяч підписів.

ПРОГОЛОСУЙТЕ! Підтримайте петицію!

За матеріалами ФПУ

Переглядів: 422 | Додав: adminzgur | Рейтинг: 0.0/0
Профспілка працівників освіти і науки України © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz